Job vacancies at government and private sector in Malaysia.Daily updates…..Jawatan Kosong 2013

Masukkan Email Anda Untuk Mendapatkan Setiap Update Jawatan Kosong Terkini Di Blog Ini :

Jawatan Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak

Adalah dimaklumkan bahawa mulai tahun 2011, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri akan memperkenalkan Sistem Pengambilan Sepanjang Masa menggunakan Sistem e-Recruitment. Pemohon dipelawa untuk memohon lima (5) jawatan yang diminati dan permohonan tersebut akan sah untuk tempoh satu (1) tahun daripada tarikh permohonan. Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak (dan agensi-agensi pengguna lain) akan menyenarai tapis permohonan apabila terdapat kekosongan jawatan tersebut pada bila-bila masa dalam tahun tersebut.

No. Nombor Iklan Jawatan Tarikh Tutup
1. S99B2011 TUKANG K2 (TUKANG LETRIK) 31-12-2011
2. S99A2011 PEGAWAI KEBUDAYAAN B17 31-12-2011
3. S98B2011 TUKANG K2 (TUKANG BESI) 31-12-2011
4. S98A2011 PEMBANTU LAUT 31-12-2011
5. S97B2011 TUKANG K2 (TUKANG LETRIK KERETA MOTOR) 31-12-2011
6. S97A2011 PENOLONG AKAUNTAN 31-12-2011
7. S96B2011 TUKANG K2 (TUKANG KIMPAL/PENGIMPAL) 31-12-2011
8. S96A2011 PENOLONG JURUAUDIT 31-12-2011
9. S95B2011 TUKANG K2 (JURUGEGAS/TUKANG LARIK) 31-12-2011
10. S95A2011 PENOLONG PEGAWAI PENILAIAN 31-12-2011
11. S94B2011 TUKANG K2 (MEKANIK JENTERA) 31-12-2011
12. S94A2011 PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN 31-12-2011
13. S93B2011 TUKANG K2 (MEKANIK KERETA MOTOR) 31-12-2011
14. S93A2011 JURURAWAT 31-12-2011
15. S92B2011 TUKANG K2 (MEKANIKAL) 31-12-2011
16. S92A2011 PENOLONG PEGAWAI PENERANGAN 31-12-2011
17. S91B2011 TUKANG K2 (JURUGEGAS JENTERA) 31-12-2011
18. S91A2011 PENOLONG PEGAWAI BELIA DAN SUKAN 31-12-2011
19. S90B2011 TUKANG K2 (MEKANIK MOTOR SANGKUT) 31-12-2011
20. S90A2011 PENOLONG PEGAWAI ARKIB 31-12-2011
21. S89B2011 PEKERJA AWAM (PENARIK RANTAI) 31-12-2011
22. S89A2011 PENOLONG PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM (PENOLONG PEGAWAI PENGUATKUASA) 31-12-2011
23. S88B2011 PEKERJA AWAM (TUKANG SAPU) 31-12-2011
24. S88A2011 PENOLONG PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM (PENOLONG PENYELIDIK SOSIO EKONOMI) 31-12-2011
25. S87B2011 PEKERJA AWAM (TUKANG KEBUN) 31-12-2011
26. S87A2011 PENOLONG PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM (PENYELIA SEKOLAH AGAMA) 31-12-2011
27. S86B2011 PEKERJA AWAM (PENGUATKUASA) 31-12-2011
28. S86A2011 PENOLONG PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM 31-12-2011
29. S85B2011 PEKERJA AWAM (PENTADBIRAN) 31-12-2011
30. S85A2011 PENOLONG PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT 31-12-2011
31. S84B2011 PEKERJA AWAM (SURVEI) 31-12-2011
32. S84A2011 PENOLONG KURATOR 31-12-2011
33. S83B2011 PEKERJA AWAM (PENJAGA PINTU TALI AIR) 31-12-2011
34. S83A2011 PENOLONG PEGAWAI PERPUSTAKAAN 31-12-2011
35. S82B2011 PEKERJA AWAM (MANDOR) 31-12-2011
36. S82A2011 PENOLONG PEGAWAI PENYELIDIK 31-12-2011
37. S81B2011 PEKERJA AWAM (AMAH) 31-12-2011
38. S81A2011 PENOLONG PEGAWAI TANAH NT31 31-12-2011
39. S80B2011 PEKERJA AWAM (DREBAR ENJIN MOTOR SANGKUT) 31-12-2011
40. S80A2011 SETIAUSAHA PEJABAT 31-12-2011
41. S79B2011 PEKERJA AWAM (BURUH) 31-12-2011
42. S79A2011 PENOLONG PEGAWAI TADBIR 31-12-2011
43. S78B2011 PEKERJA AWAM (PEMBERSIH PEJABAT) 31-12-2011
44. S78A2011 PENOLONG PEGAWAI TADBIR TANAH 31-12-2011
45. S77B2011 PEMBANTU MEKANIK 31-12-2011
46. S77A2011 PENOLONG PEGAWAI PENGUATKUASA (PENOLONG PENGUATKUASA SYARIE) 31-12-2011
47. S76B2011 PEMBANTU TUKANG KIMPAL 31-12-2011
48. S76A2011 PENOLONG PEGAWAI PENGUATKUASA 31-12-2011
49. S75B2011 PEMBANTU JURUGEGAS PAIP 31-12-2011
50. S75A2011 PENOLONG PEGAWAI PERANGKAAN 31-12-2011
51. S74B2011 PEMBANTU JURULETRIK AUTO 31-12-2011
52. S74A2011 PENOLONG PEGAWAI PENERBITAN 31-12-2011
53. S73B2011 PEMBANTU TUKANG KAYU 31-12-2011
54. S73A2011 PENOLONG PEGAWAI PENYELIDIK SOSIAL 31-12-2011
55. S72B2011 PEMBANTU TUKANG BESI 31-12-2011
56. S72A2011 PENOLONG PEGAWAI SYARIAH 31-12-2011
57. S71B2011 PEKERJA AWAM 31-12-2011
58. S71A2011 PEMBANTU UNDANG-UNDANG 31-12-2011
59. S70B2011 PEMBANTU TUKANG LETRIK 31-12-2011
60. S70A2011 PENOLONG PEGAWAI KESELAMATAN 31-12-2011
61. S69B2011 PEMBANTU PEMASANG/PENYAMBUNG 31-12-2011
62. S69A2011 PENGAJAR 31-12-2011
63. S68B2011 PEMBANTU TUKANG BATU 31-12-2011
64. S68A2011 PENOLONG PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA 31-12-2011
65. S67B2011 PENGHANTAR NOTIS 31-12-2011
66. S67A2011 PENOLONG JURUTERA (MEKANIKAL) 31-12-2011
67. S66B2011 PENYELAMAT 31-12-2011
68. S66A2011 PENOLONG JURUTERA (LETRIK) 31-12-2011
69. S65B2011 TUKANG MASAK 31-12-2011
70. S65A2011 PENOLONG JURUTERA (AWAM) 31-12-2011
71. S64B2011 PEMBANTU AM RENDAH (ATENDAN UKUR TANAH) 31-12-2011
72. S64A2011 PENOLONG PEGAWAI SENIBINA 31-12-2011
73. S63B2011 PEMBANTU AM RENDAH (ATENDAN PERPUSTAKAAN) 31-12-2011
74. S63A2011 PEMBANTU TEKNIK UKUR 31-12-2011
75. S62B2011 PEMBANTU AM RENDAH (PENGHANTAR SAMAN) 31-12-2011
76. S62A2011 PENOLONG JURUUKUR BAHAN 31-12-2011
77. S61B2011 PEMBANTU AM RENDAH (WAKIL HULU SUNGAI) 31-12-2011
78. S61A2011 PENOLONG JURUTERA 31-12-2011
79. S60B2011 PEMBANTU AM RENDAH (ATENDAN PEJABAT) 31-12-2011
80. S60A2011 PENOLONG PEGAWAI PERIKANAN 31-12-2011
81. S59B2011 PEMBANTU AM RENDAH 31-12-2011
82. S59A2011 PENOLONG PEGAWAI PERTANIAN 31-12-2011
83. S58B2011 PENGAWAL KESELAMATAN 31-12-2011
84. S58A2011 PENOLONG PEMELIHARA HUTAN 31-12-2011
85. S57B2011 PENGAWAS HUTAN 31-12-2011
86. S57A2011 PENOLONG PEGAWAI HIDUPAN LIAR 31-12-2011
87. S56B2011 AHLI FOTOGRAFI B11 31-12-2011
88. S56A2011 PENOLONG PEGAWAI VETERINAR 31-12-2011
89. S55I2011 PEMBANTU AKAUNTAN 31-12-2011
90. S55B2011 DREBAR INJIN 31-12-2011
91. S55A2011 PENOLONG PEGAWAI SISTEM MAKLUMAT 31-12-2011
92. S54B2011 PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) 31-12-2011
93. S54A2011 PEG. PERKHIDMATAN PENDIDIKAN LEPASAN DIPLOMA (GURU SEKOLAH RENDAH AGAMA) 31-12-2011
94. S53B2011 PEMBANTU AKAUNTAN 31-12-2011
95. S53A2011 PEG. PERKHIDMATAN PENDIDIKAN LEPASAN DIPLOMA (GURU BESAR SEKOLAH RENDAH AGAMA) 31-12-2011
96. S52B2011 PEMBANTU PENILAIAN 31-12-2011
97. S52A2011 PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN LEPASAN DIPLOMA 31-12-2011
98. S51B2011 PEMBANTU KESIHATAN AWAM 31-12-2011
99. S51A2011 PENOLONG PEGAWAI SAINS 31-12-2011
100. S50B2011 JURURAWAT DESA 31-12-2011

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN MEMOHON

Tarikh Tutup Permohonan: 31 Disember 2011

Masukkan Email Anda Untuk Mendapatkan Setiap Update Jawatan Kosong Terkini Di Blog Ini :

PERHATIAN : CARA MEMOHON JAWATAN YANG DITAWARKAN & PERINGATAN SEBELUM MENULIS KOMEN

Iklan dan sebarang jawatan kosong yang dipaparkan melalui blog ini tiada kena mengena dengan kami.Kami cuma menyampaikan maklumat tentang iklan ini daripada pihak asal yang menawarkan jawatan kosong.Mungkin ada iklan dan informasi jawatan yang kami paparkan di blog ini kurang tepat.Kami tidak akan bertanggungjawab atas segala masalah yang berlaku melalui iklan yang ditawar dan dipapar di blog ini.

Maka,sebarang permohonan,pertanyaan,kekeliruan dan apa jua masalah yang anda hadapi berkenaan jawatan yang anda minati,sila tanyakan terus kepada jabatan,kementerian atau syarikat yang mengiklankan jawatan kosong tersebut,sama ada melalui email,laman web,nombor telefon dan sebagainya yang disediakan oleh mereka.

Kepada pengungjung blog yang berminat untuk memohon jawatan yang ditawarkan sila klik link yang diberikan pada iklan dan sila ikuti arahan yang diberikan untuk mengetahui bagaimana cara-cara untuk memohon.Jangan tinggalkan sebarang komen yang mendedahkan maklumat peribadi anda kepada umum.Kami tidak akan bertanggungjawab atas segala maklumat peribadi yang anda dedahkan.

Harap Maklum.Terima Kasih.

42 thoughts on “Jawatan Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak

  • Qhairul says:

    WAH BYKNYA JAWATAN KOSONG..X DE ORG NAK KERJA KE KAT SANA?

  • faizi says:

    banyaknya jawatan..kami yang kat semenanjung ni ..tengok je la iklan ni.. kekeke..

  • Angel says:

    bukan apa banyak jawatan kosong.. kat sini tempatnya besar… banyak daerah² yang masih banyak kekosongan… itulah sebabnya… :)

  • jefri says:

    pehhh ni kalau org semenanjung yg ikut suami ke sarawak & ingin cuba apply, boleh ke agaknya? ke nak anak jati sarawak je?

  • faizimohammed says:

    Jefri : boleh kot,sebab kalau alamat sana maybe ada peluang dan nak isi pun guna online..tak de la rugi apa-apa..

  • semut says:

    xboleh just utk asal kelahiran dr swk je bole maa…. lagi2 yg ada kabel yeha!7 thn dh apply ni xpnh kena pngil pon hoho

  • mimie says:

    aku kena panggil tadi..esok interview..tp skrg ni kt kajang…cmne ni??…huhuuu~

  • keyboard says:

    aku pun stuju ngan semut… aku hampir 1dekad apply, tp x pernah kna interview pon… diaorang x layan punyer, org mcm kmi ni…

  • akmal says:

    law ada rezeki inysallah..bdoalah…harap2 permohonan kali dtrma amin…

  • zam says:

    setuju semut. aku duk srwk dah 7thn n bini duk srwk dh setahun lebih… macam2 keje kerajaan negeri bini aku dh minta tapi 1 pun x de yang respon… memilih orang negeri sendiri gak…

  • ttt86 says:

    dh nma nya spa sarawak msti tuk org srwk sja…bkn ngri srwk mmlih org tp ni mmg dh terang2 khas tuk pddk pribumi ngri srwak..korang gna la spa ngri korang sndri..

  • amoy says:

    sy stju dgn ttt86 . bkn sorg aje yg mntk kje . melambak . mstilh plih yg betul2 sesuai . cb ajelah lg . rezeki ad kt mna2 . :)

  • Oat says:

    Eleklh,sy nie dh mcm2 isi keja,xpenah kna pnggl pon.alahai!nsb2….

  • fina says:

    banyak jawatan kosong pun, lagi ramai yg tengah tunggu panggilan.xtaw bila la nama nk kena pgl ni

  • Elle says:

    Jawatan kosong ini dari state of Sarawak bukan dari Federal. ^-^

  • Abang burung says:

    pada pendapat saya, kpd yg belum gik dpt keja ya.. coba bisnes dikpun mcm kamek tok.. mudah-mudahan berjaya.. slow2 xhal… setahun dua mesti ada hasil.. cubalah.. ;)

  • conie says:

    urg dr sabah bule ka mohon nie?? huhuhu..

  • Jejala says:

    Ada kabel ke takda ke,sama je..rezeki Tuhan yg tentukan..yg pnting usaha dan doa.all the best & gud luck utk kita semua yg tgh mencari keja.. ;)

  • ejha says:

    Dh byk kali apply tak.jugak dpt.org swak ke org smnnjg pun sama je ssh nk dpt.ntah betol ke tak ada banyak kosong.hmmmm.nak apply pun rasa takda mood.coz dh lama apply tp takde brita lgsg.

  • perempuan says:

    dah sedekad cuba apply, tp sampei skrg lom lagi kena panggil, walaupun sy anak jati swak. yg kena panggil sy tengok rata2 ada kabel kat dlm… mcm ne ni

  • iena says:

    every year apply..dah lebih 5 thn kamek isi borang…skrg ne sistem baru online…pun isi juak…tapi masih x de harapan…..rasa give up pun ada…BORING!!!…..

  • eone says:

    wow byak.blh la nk melancong ke sarawak.

  • [...] Klik Di sini Untuk Membaca Artikel Penuh……….. nuffnang_bid = "b3a3ce29e90cd47dd7a697d593aacce4"; Posted in: Negeri [...]

  • edaz says:

    Susah gilak nak msk government tok. Qualification ada pun sik guna mun xda kabel or org dalam. Sik adil lah camya…please la be fair ckit. Dah berkali2 isik, tapi xda juak yg sangkut.

  • dol says:

    Mena padah ktk, ada degree pun susah nak dapat keja makei ya,pendek cita nang susah la(org melayu swk gik susah nak dapat,edek lepeh) gila mena.. sapa ndak napis e-recruitment ya oh?

  • Nazaimi @ Gomeh says:

    utk owang2 s’jung x yah ler nk gatai2 keje kat s’wak.. keje jer kat tmpt sendiri..tu hanyalah utk bumiputra s’wak jer..bg peluang utk mereka..tu pn korng nk tamak apply ambk hak dorg ker???

  • aku says:

    kmk dr lpas spm apply….da intrview p last2 dtg surat lak madah simpanan jak,mun da lak nunggah…. p smpey kinek tok xda…abis thn isi..nk alah2 isi sampey jemu dh. sapa nk da org dlm ya senang2 jak dpt…

  • Izzah Zabidy says:

    Kenak kamek coba apply tp sk dpt?mala jak coba login tp madah kamek dah daftar…bila masa kamek daftar nama kamek kt e-recruitment sarawak tok?bila call g no yg dipaparkan sk juak dpt?kedak ney kamek mauk dptkan kata laluan kamek ya?

  • badigol says:

    Mek asa coba tukar nama kitak kepada upin anak ipin ka, lee chong wey ka baruk cdak cepat proses..:-D guro jak.

  • gomen says:

    susah nk kerja state tok…dah lebih 10 kali isik n update e recruitment @ spa tp panggil temuduga pun x..hhmmm…

  • AkuTetapAku says:

    Hem…kesian pulak aku rasa bila dah baca komen2 korang kat atas tu.
    Cuba lagi dan jgn give up. Belum rezeki lagi tu…(n_n)

    Takde kene-mengena dgn org dalam @ berat-sebelah. Cuma presentation korang yg mesti kemas.

    Contoh: Jika mohon jawatan Pegawai Tadbir N41.
    Kelayakan utk jawatan ini ialah : Ijazah.
    Dokumen yang perlu dihantar = dokumen yg PERLU sajaha !

    (susun macam dibawah dah okay)
    salinan I.C. disahkan.
    salinan Sijil Lahir disahkan.
    Salinan sijil berhenti sekolah disahkan.
    salinan SPM (penting sbb nak tgok LULUS Bah.Melayu)
    salinan Ijazah disahkan.
    —> salinan sijil sukan TAK PAYAH !! bukan nak mintak jadi pegawai sukan pun !!

    Goodluck all. (n_n)

  • KauTetapKau says:

    Salam Sedare AkuTetapAku,

    memang kenyataan lah Tuan,Sejak Zaman Jahiliah lagi memang virus orang dalam ni sudah lama tercemar dikalangan makhluk ALlah yang hatinya juga tercemar..

    Misalnye kalo bapak kpd jiran aku berkawan rapat dengan Bill Gate kan..Lepas tu, microsoft bukak vacancy Ketua Pegawai Bahagian Kewangan,Kompem dia pilih anak jiran aku punye walaupun aku ader ijazah tertinggi tahap super saiya ke3 hasil dari pinjaman PTPTN.

    tambah2 pulak anak jiranku itu merangkap anak dara sunti dengan pakej bukan sekadar vokal..perghh..kompemm success.

    Cuma..itu kalau secara logik akal nye, tapi sesungguh dan hakikatnya..semua dari Allah swt.Kalo ada adalah,namun kalo tiada..tiadalah bagimu..

    Mun xcayak tanyak ktk dgn miak swk yg menganggur ya..aha

    Tawakal..

  • buj says:

    iklan jwtn jak bnyak…tp ambik owg keja tu bkn owg laen pun..sama dirik jak bnyak…dlam 5-6 taun apply pun satu jer interview ja dapt…

  • kath says:

    benar kata kitak ya… buj.. kmk setuju.. kmk nak dah 2 tahun hbs belajar sampai kenek towk sik kerja…. nie endak ada kes pilih kasih…. x pun huhuhu

  • kath says:

    kadangkala dah naik penat nk isi borong….. rase dah putus asa jak… dh lah ptptn nk byar gik… tp kerja bkn senang nk dpt… sik minta pun yg gaji beso2 atau panggkat beso2 yg penting ada kerja nie nk minta kerani pun susah…. mentang2 x der member dlm huhuhuhu… nasib…nasib…

  • orang swak says:

    bertahun dah isi e-recruitment ini tak penah panggil interview. for your info, kalu tak ada suku sakat yg keja pangkat besar bye bye jer. yg dpt pun kebanyakan kaum melanau, iban, bidayuh…..saki baki jer yg melayu. cakap pun tak guna. ckp org melayu tak nak keja ngan government padahal kita memang tak di amik untuk bekerja. ramai graduan swak yg menganggur tanam jagung.

  • cik kiah says:

    Nang bena lah swak tok pilih kasih…..sampe bila nak maju mun maseh mengekalkan budaya mcm ya….orang yg sik qualified pun di ambik bekerja. kita yg ada degree tok sik di pandang lalu. wlpun stakat spm asal ada rupa bkn sekadar vokal di ambik juak.cian ngan mek urang, sik bulak koh ada dah satu rim A4 fotostav sijil2 k mintak keja sik juak dpt2. dah nasib badan,…nak molah camni.

  • senyum says:

    betul lah ape ko org ckap tu..walaupun sy ni ank jati sarawak, tp susah gak nak dpt keja ni..dah dekat seabad, berkurun2 aku apply job mcm ni xda jugak org pnggil..susah lah hidup sekarang ni kalau xda org dlm yg tolong..kalau org yg susah mkin merana lh alamatnya..walaupun dr keck jd ank sarawak, satu keja pun pyh nak dpt…dh give up dh nak aply keja kat sini..nmpak gaya kerajaan ni perlu org yg berketurunan bnyk kja kerajaan aje, br dpt…kalau yg xda tu nsib malang la…ggt jari aje..hbiskan dakwat printer saje print bnyk2 tp hampeh xda gak org pnggil2..

  • kentut says:

    orang swak, aku sokong ko,

    ada sekok gik kaum ko xsebut..
    tok lah kepalak nya..yang makan sapi kontot ya bah..malas ku nak nyebut..sensitip gilak.. sultan swk pun xpat polah pa2..aha

  • IBU says:

    salam….bena suma pdh ktorg ya….nama jak spa swk…tp kdang bila dtg i’view ada juak nyelit miak lepeh…cmni leh tlepas ya koh….dedek gik mun yg dh kawin t’utama ompuan…mcm2 alsn diberik sidak ya…klak ngnok graduan milih keja pdhal sidak ya yg milih bulu dipun…apa kata tkr nama glamor skit baruk sidak maok tgk kot…kabel ada pun mun wayar kecik ajak x guna..nya maok kabel wayar besar nak itam ya kot…kuat skit…..hahaha

  • suzy says:

    mencari kerja di daerah miri sarawak :)
    sbb akan berpindah kesana terpaksa berhenti kerja di semenanjung nnt huhuhuu aduyaiii risau xdapat kerja uwaaaa:(

  • Jawatan Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak ……

    [...][KLIK] KONGSIKAN KEPADA RAKAN ANDA DI FACEBOOK. Adalah dimaklumkan bahawa mulai tahun 2011, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri akan memperkenalkan Sistem …[...]…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site is protected by WP-CopyRightPro