Job vacancies at government and private sector in Malaysia.Daily updates…..Jawatan Kosong 2013

Masukkan Email Anda Untuk Mendapatkan Setiap Update Jawatan Kosong Terkini Di Blog Ini :

Jawatan Kosong di Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS)

Warganegara Malaysia yang berkelayakan adalah dipelawa untuk memohon mengikuti Kursus Sijil Pendidikan Awal Kanak-kanak (TABIKA) KEMAS Lepasan Diploma tahun 2011. Calon-calon yang berjaya dalam Kursus Asas Sijil Pendidikan Awal Kanak-Kanak akan dipertimbangkan untuk berkhidmat sebagai:

1. Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat (Pemaju Masyarakat TABIKA) Gred S27
SYARAT DAN KELAYAKAN
1.1 Pemohon mestilah warganegara Malaysia
1.2 Pemohon mestilah memiliki kelayakan akademik seperti berikut :-
(a) Diploma yang di iktiraf oleh Kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau yang diiktiraf setaraf dengannya ; dan
(b) Mendapat lima (5) kepujian termasuk Bahasa Melayu (dan lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
1.3 Pemohon wanita sahaja layak memohon

MUAT TURUN IKLAN LENGKAP

PANDUAN MENGISI BORANG PERMOHONAN
3.1 Pemohon dikehendaki menggunakan Borang KEMAS 1 Pin. 2005
3.2 Isikan semua maklumat dengan jelas, tepat dan lengkap mengikut butiran yang dikehendaki seperti dalam borang berkenaan
3.3 Borang ini juga boleh didapati di :
(a) Laman web www.kemas.gov.my ; atau MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN
(b) Ibu Pejabat KEMAS, Pejabat KEMAS Negeri atau Daerah/Parlimen. Alamat Ibu Pejabat KEMAS dan Pejabat KEMAS Negeri adalah seperti di alamat berikut;
MUAT TURUN ALAMAT PEJABAT KEMAS NEGERI

Tarikh Tutup Permohonan: 29 Ogos 2010


2. Pembantu Pembangunan Masyarakat (Pembantu Pemaju Masyarakat Tabika) Gred S17
SYARAT DAN KELAYAKAN
1.1 Pemohon mestilah warganegara Malaysia ;
1.2 Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan ;
1.3 Pemohon mestilah memiliki kelayakan akademik seperti berikut :-
(a) Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya ; dan
(b) Lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan
1.4 Pemohon wanita sahaja layak memohon

MUAT TURUN IKLAN LENGKAP

2. PEMOHON YANG DIBERI KEUTAMAAN :
2.1 Mendapat lima (5) kepujian termasuk Bahasa Melayu (dan lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan ; dan
2.2 Berumur tidak kurang dari 18 tahun dan tidak lebih 48 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
2.3 Calon tempatan diberi keutamaan.

PANDUAN MENGISI BORANG PERMOHONAN
3.1 Pemohon dikehendaki menggunakan Borang KEMAS 1 Pin. 2005
3.2 Isikan semua maklumat dengan jelas, tepat dan lengkap mengikut butiran yang dikehendaki seperti dalam borang berkenaan
3.3 Borang ini juga boleh didapati di :
(a) Laman web www.kemas.gov.my ; atau MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN
(b) Ibu Pejabat KEMAS, Pejabat KEMAS Negeri atau Daerah/Parlimen. Alamat Ibu Pejabat KEMAS dan Pejabat KEMAS Negeri adalah seperti di alamat berikut;
MUAT TURUN ALAMAT PEJABAT KEMAS NEGERI

Tarikh Tutup Permohonan: 24 Ogos 2010

Masukkan Email Anda Untuk Mendapatkan Setiap Update Jawatan Kosong Terkini Di Blog Ini :

PERHATIAN : CARA MEMOHON JAWATAN YANG DITAWARKAN & PERINGATAN SEBELUM MENULIS KOMEN

Iklan dan sebarang jawatan kosong yang dipaparkan melalui blog ini tiada kena mengena dengan kami.Kami cuma menyampaikan maklumat tentang iklan ini daripada pihak asal yang menawarkan jawatan kosong.Mungkin ada iklan dan informasi jawatan yang kami paparkan di blog ini kurang tepat.Kami tidak akan bertanggungjawab atas segala masalah yang berlaku melalui iklan yang ditawar dan dipapar di blog ini.

Maka,sebarang permohonan,pertanyaan,kekeliruan dan apa jua masalah yang anda hadapi berkenaan jawatan yang anda minati,sila tanyakan terus kepada jabatan,kementerian atau syarikat yang mengiklankan jawatan kosong tersebut,sama ada melalui email,laman web,nombor telefon dan sebagainya yang disediakan oleh mereka.

Kepada pengungjung blog yang berminat untuk memohon jawatan yang ditawarkan sila klik link yang diberikan pada iklan dan sila ikuti arahan yang diberikan untuk mengetahui bagaimana cara-cara untuk memohon.Jangan tinggalkan sebarang komen yang mendedahkan maklumat peribadi anda kepada umum.Kami tidak akan bertanggungjawab atas segala maklumat peribadi yang anda dedahkan.

Harap Maklum.Terima Kasih.

98 thoughts on “Jawatan Kosong di Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS)

  • NURSYAHIDA says:

    ASSALAMUALAIKUM….SAYA BERMINAT UNTUK MENGISI MANA-MANA KEKOSONGAN JAWATAN DALAM BIDANG INI…JIKA MEMPUNYAI KEKOSONGAN SILA EMAIL KAN KEPADA SAYA NURSYAHIDA_ANUAR@YAHOO.COM
    ATAU HUBUNGI SAYA (0168921852)….
    SEKIAN..
    TERIMA KASIH…..

  • Noor Fauziah Bt Abd Ghani says:

    Assalamualaikum..sya sangat berminat untuk memohon mana-mana jawatan kosong dalam bidang ini.Di sini saya sertakan email fauziah.yaya@ymail.com serta talian untuk di hubungi 0125618178 daan 057583118.Di harap pihak tuansudi mempertimbangkanya..Sekian terima kasih..

  • Noor Farihah Bt Abd Ghani says:

    Assalamualaikum…saya sangat berminat untuk bekerja dalam bidang ini.Jika terdapat sebarang kekosongan di harap pihak tuan sudi mempertimbangkanyaDi sini saya sertakan email farihahghani@ymail.com dan talian 0175722385 dan 057583118.sekian terima kasih…

  • NURUL HUDA BINTI YAHAYA says:

    Assalamualaikum.saya amat berminat dengan kanak-kanak..jadi saya ingin memohon guru tadika kemas.Di sini saya sertakan email kucingtm09@yahoo.com dan talian 0134564716.sekian terima kasih…

  • NAZATUL LIYANA BINTI MOHD ALI says:

    assalamualaikum..saya amat berminat dalam pendidikan awal kanak-kanak dan berminat untuk menjadi guru tadika kemas sekiranya terdapat sebrang kekosongan,sila emailkn kepada saya di amieryana@yahoo.com atau hubungi saya di nombor 0194507912 saya mempunyai pengalaman dalam menjadi guru tadika..sekian terima kasih..

  • THAMAYANTHI A/P CHANDRA SAGRA says:

    HI..SAYA BERMINAT UNTUK MENJADI GURU TADIKA..SEKIRANYA ADA KEKOSONGAN, SILA HUBUNGI SAYA DI 014-3345427 ATAU EMAILKAN DI thamayanthi24@yahoo.com.. TERIMA KASIH.

  • sarasvathi says:

    hie.. would like to join as a tadika teacher.. please call me at 0149046829, im living at sungai petani.. experiance 15 years as tadika teacher. email me at girisha87@gmail.com

  • Intan says:

    Assalammualaikum dan salam sejahtera semua. Saya lihat, ramai yang tinggalkan email / no. talipon untuk dihubungi. Bukan begini caranya. Jika berminat nak mohon jawatan kemas atau mana-mana kekosongan jawatan, ikutilah syarat-syarat dan procedure permohonan yang ditetapkan. Contohnya :- isi dan hantar borang atau submit on line melalui website. rujuk iklan dan hantarkan permohonan dengan cara dan laluan yang betul. Terima Kasih.

  • hemasri says:

    SELAMAT PAGI MENGUCAPAKAN KEPADA SEMUA

    SAYA BERMINAT UNTUK MENYERTAI MANA MANA JAWATAN KEKOSANGAN DI PEJABAT KERAJAAN.

    JIKALAU ADA KEKOSONGAN BOLEH BERHUGUGI DI TALIAN 016-5330541 ATAU EMAIL:hemasrisanasi@yahoo.com.my

  • JESSY CALERICE says:

    SAYA BERSEDIA UNTUK MENYUMBANG SEGALA TENAGA DAN USAHA SAYA UNTUK MENDIDIK ANAK BANGSA MALAYSIA KE ARAH BANGSA YANG BERPENDIDIKAN DARI PERINGKAT AWAL LAGI.OLEH ITU SAYA BENAR2 MOHON PIHAK KERAJAAN MAHU MENGAMBIL SAYA MENJADI WARGA PENDIDIK.PIHAK TUAN/PUAN BOLEH MENGHUBUNGI SAYA DI TALIAN 013-8345406 :neutral:

  • noor khariyah bt azmi says:

    assalamualaikum, saya sprti nm diatas ingin memohon jwtn sbgai guru tadika kemas jkika trdapat kekosongan. saya berminat menjadi guru tadika saya pernah menjadi guru tadika swasta selama setahun. saya ingin memohon jwtn dsekitar tebrau johor krn mngikut suami yg brkhidmat dsini. saya mohon jasa baik tuan/puan utk mmpertimbangkan permohonan saya ini. jika ada kekosongan hubungi saya di no 0175622471

  • Napisah Bt Mohd Saleh says:

    assalammualaikum,saya napisah ingin memohon jawatan sebagai guru tadika kemas kerana saya meminati bidang sebagai pendidik.saya harap dengan kejasama tuan puan dapat membantu saya.jika ada kekosongan sila hubungi saya di 013-4489618

  • siti norafizah binti bujang says:

    assalamualaikum,sya amat berharap agar tuan/puan dpt memberi peluang pd sya untuk membuktikan kebolehan sya untuk memdidik anak2 permata untuk mengenali dunia pendidikan dan bagaimana mereka bergaul sesama mereka.sya mmg byk pengalaman dalam hal2bagaimana memdidik mereka.kerenah2mereka.dari itu saya amat2berharap agarTuan/Puan dapat mempertimbangkan permohonan saya.jika ada kekosongan tolong hubingi saya 0138319422

  • syazarika binti muhamad says:

    assalamualaikum,saya amat berharap kepada pihak tuan/puan untuk menerima saya dalam mendidik kanak-kanak kerana saya meminati bidang sebagai seorang pendidik yang bermotivasi.saya harap pihak tuan/puan dapat mempertimbangkan permohonan saya. sekiranya ada kekosongan dalam bidang ini,sila hubungi saya 0148768120.

  • NORLIZA BINTI KHALID says:

    Assalamualaikum,di sini saya amat berharap pihak Jabatan Kemajuan Masyarakat {KEMAS}dapat memaklumkan kepada saya jika terdapat kekosongan apa dalam jabatan ini.Selama ini saya sentiasa mengikuti perkembangan mengenai kekosongan dalam jabatan ini, untuk itu diharap pihak tuan/puan dapat menghubungi saya 0139790167.

  • farahim says:

    kpada pihak berkuasa,saya berasa sedih kerana tidak dapat memohon sebarang kerja..ini iklan yang telah lama masih tidak dipadam..harap ambil tindakan segera,,,, :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

  • Noor Azura says:

    Sy pernah b’kerja dngn JKM tp kontrak saja selama 9 bulan..dh apply utk jwtn di atas,mgkin sy xde rezeki lg dlm bidang ini..kursus KAAK pon sy dh lulus..harap sgt pihak JKM menilai semula sesiapa yg pernah b’khidmat dan menerima kami semula utk m’jaga, mendidik anak2 di JKM & tadika..mengenali mereka di JKM sgt2 seronok.

  • asma says:

    saya berminat menjadi seorang guru tadika kemas.jika ada kekosongan jawatan sila hantar email kepada saya.terima kasih.

  • siti nur fahillah says:

    saya berminat untuk mengisi jawatan kosong di KEMAS, sekiranya ada iklan jawatan kosong sila e-mail kepada saya di sitinurfadhillahs@yahoo.com.kerjasama pihak tuan/puan amatlah saya hargai dan berterima kasih.

  • ivy says:

    saya sangat berminat untuk menjadi seorang guru tadika kemas,jika ada kekosongan sila hantar pesanan kepada saya di nombor ini 0138698311.terima kasih.

  • NORYATI ABDULLAH says:

    ASKUM SAYA NORYATI ABDULLAH..SAYA INGIN MEMBERI KHIDMAT SAYA PADA JABATAN KEMAS.SEKARANG SAYA MASIH BERKHIDMAT SEBAGAI PEKERJA AM DI SEBUAH SYARIKAT SARAWAK PLANTATION SGRICULTURE DEVELOPMENT S/B,DI SINI SAYA MENJADI PEMBANTU DI SEBUAH NURSERY KANAK-KANAK.TUGAS SAYA DI SINI MENJAGA KEPRLUAN MEREKA.KANAK-KANAK YANG SAYA JAGA DI SINI ADALAH ANAK WARGA ASING DI MANA SAYA MENDAPAT PENGALAMAN DENGAN MEMPELAJARI BAHASA ASING MEREKA JUGA.SAYA TELAH LAMA INGIN MENYUMBANG KHIDMAT SAYA PADA JABATAN KEMAS..SAYA BERHARAP PIHAK TUAN/PUAN MEMPERTIMBANGKAN TENTANG PERMINTAAN SAYA..DI SINI SAYA SERTAKAN EMAIL DAN NO TEL..0148790436.
    ~~SEDIA BERKHIDMAT BILA-BILA MASA~~~

  • Rabiatuladawiyah Binti Ismail says:

    Assalamualaikum sy sangat sukakan kanak-kanak dan berminat untuk berkerja sebagai guru tadika.sekiranya terdapat kekosongan sila hubungi sy di http://www.ruby_sick@yahoo.com atau 0174403354:

  • masliarna binti mohd kassim says:

    assalamualaikuu..saya masliarna binti mohd kassim..saya sangat berminat dalam mana2 jawatan yang ada disini..dan saya berminat untuk menjadi seorang guru tadika..jika ada mana2 kekosongan dalam mana2 jawatan disini arap tuan/puan boleh hubungi saya di 014-8102529..

  • khadizah binti mokrih says:

    assalamualaikum.nama saya khadizah binti mokrih.saya berminat untuk menjadi guru tadika.jika ada kekosongan harap pihak jabatan kemas hubungi saya di 0178669732 atau e-mel http://www.khadizahmokrih@yahoo.com.my..terima kasih..

  • CHE NORLIYANA BINTI CHE MOHAMED NASIR says:

    As salam….saya che norliyana bt che mohamed nasir. saya sukakan kanak-kanak dan berminat untuk menjadi guru tadika..saya juga pernah berkhidmat di tadika dan juga nursery yang berdekatan dengan tempat saya tinggal..saya pernah menghadiri temuduga tadika kemas di daerah Lubok Jong, Pasir Mas..tetapi tidak berjaya kerana bukan rezeki saya. sekiranya ada kekosongan jawatan, saya berharap pihak jabatan kemas boleh hubungi saya di talian 0132408705/0179022349 atau e-mel saya chejuliayana@yahoo.com segala ketulusan daripada pihak tuan amat saya hargai.

    Sekian terima kasih.

  • saya rusimah bte tianok berminat dengan jawatan kosong kerajaan iaitu guru tadika jikalau ada kekosongan sila email kat saya baby_shima@rocketmail.com harap maklum dan terima kasih :razz:

  • siti mariana binti musa says:

    salam..sy berminat untuk menjadi guru tadika..jika ada kekosongan tolong emailkan pd sy smariana_musa@yahoo.com

  • noor shuhadah binti kassim says:

    kepada tuan puan sy amat brminat dgn jwatan jabatan kemas,sblum ni pun saya ada mohon dah siap calon simpanan lg pd tahun2004.sy amat bminat dgn kanak2 skrang pun sy mengasuh,sy harap tuan dpt mpertimbang kan permohonan sy sekian akum

  • sharifah nazirah binti mohd ludin says:

    salam 1 malaysia.saya amat berminat dengan pekerjaan yang di tawarkan oleh kemas,jd jika ada borang kekosongan harap tuan puan dapat mempertimbangkan permohonan saya.maklum balas tuan amatlah saya hargai.tel-0134716890

  • SITI RAMLAH BINTI HUSSIN says:

    SALAM….SAYA AMAT BERMINAT DENGAN PEKERJAAN YANG DITAWARKAN OLAH.KEMAS,JADI JIKA ADA KEKOSONGAN HARAP PUHAK KEMAS DAPAT MEMPERTIMBANGKAN PERMOHANAN SAYA INI.MAKLUM BALAS TUAN AMAT SAYA NANTIKAN DAN HARGAI.0139713336

  • hamizah binti yaacob says:

    salam.sya btul2 berminat untuk menjadi guru tadika dimana saya mempunyai pengalaman selama 6 tahun.saya tidak ingan mensia-siakan pengalamn yg ada so saya harp pihat tuan dpt mempertimbangkan permohonan saya ini.boleh hbungi saya 0139931598

  • syapalela hj jaafar says:

    saya amat berminat utk menjadi pembantu pemaju masyarakat kemas…diharap jika ada kekosongan sila hubungi saya di no 0199648586..kerjasama pihak tuan adalah sgt2 saya harapkan..

  • NORAINI ZAKARIA says:

    ASSALAMUALAIKUM… SY NORAINI SANGAT BERMINAT MENJADI GURU TABIKA…SAYA PERNAH MENGAJAR KANAK2..SAYA AMAT BERMINAT SANGAT,UTK MKLUMAN SY MENPNYAI KELAYAKAN STPM,SEKIRANYA ADA KEKOSONGAN DIHARAP PHAK TUAN MENGHANTAR EMAIL OR MENELEFON SAYA,0194522428,,

  • NOR AINI BINTI OSMAN says:

    assalammmualaikum sy nor aini binti osman sy berminat untuk memohon jawatan diatas…sy mempunyai pengalaman 5tahun di tadika swasta…jika ada kekosongan di kawasan manjung sila hubungi sy ni 0124499052

  • ERLINA BINTI HASSAN says:

    Saya pun berminat untuk berkhidmat di tabika kemas untuk menimba pengalaman yang baru.. Sekiranya terdapat kekosongan di cawangan Sabah atau Johor saya harap saya akan dihubungi di talian 0146577736. Sekian,harap maklum.

  • siti norfazillah binti ahmad razali says:

    :oops: sy amat bmnat dlm bidang ini krana ia dpt mnguji mental dan fizikal sy.. :razz: uurrrmm,slain itu dgn ilmu yg dberi dptlah sy mngimplementasikannyer.. :smile: insaAllah..,skiranya ad kkosongan hbungi sy di 0129482294…

  • grace says:

    Saya pernah bekerja di tadika swasta selama 5 tahun dah berlalu,tapi hati saya ini masih berminat untuk menjadi seorang guru.saya pernah menjaga budak yang berumur 3,4 dan 6 tahun..Sudah banyak kali saya memohon di tadika puan namun tidak pernah balas rayuan saya..Kerjasama tuan amatlah saya hargai..

    grace

  • nurul suyhada amran says:

    salam….saya berminat berhidmat di tabika kemas….jika ade kekosongan bolehla hubungi saya 0137309552 saya menetap di chaah segamat johor.

  • Nur Izzati Adrina Binti Noor Muhammad Arif says:

    Salam , saya berminat untuk berkhidmat di tabika kemas , jikalau ada kekosongan untuk bekerja sila email kepada saya ( adriena.ariff@yahoo.com ) . saya berasal di seremban dan juga menetap di seremban . kerjasama tuan puan amat saya hargai . terima kasih .

  • wahyuna khairulanwar says:

    saya sgt berminat menjadi seorang guru tadika..harap dapat menawarkan saya bekerja di sana..saya baru lepasan stpm..jika ada penawaran sila hubungi saya di talian 0199296292 @ EMAIL KAN DI yunakhairulanwar@gmail.com

  • SIALIENAH BINTI AMIJUN says:

    assalamualaikum,sya sialienah sya sgt brminat mnjadi seorang guru tadika sbab sya mmang suka dgn budak budak…..sya harap klaw ada kekosongan berkerja sila email sya ( yusz_peace@yahoo.com.my)

  • NORAZLINDA BINTI YUSOFF says:

    Assalamualaikum,sy norazlinda binti yusoff amat berminat dalam pekerjaan yg ditawarkn oleh kemas.Jika ada sebarang kekosongan jawatan,sy harap pihak kemas dpt mempertimbangkan permohonan sy ini..Maklum balas tuan amat sy nantikan dan memerlukan.0139166933

  • siti nur shuhada bt yamin says:

    Assalamualaikum…..sy siti nur shuhada bt yamin.brminat untuk bekeje di kemas ,kalau ade jwatan kosong saye harap kemas dapat memaklumkn kepade saye secepat mungkin….0194418982

  • azmeena binti adzmi says:

    Assalamualaikum..sy azmeena binti adzmi,berminat untuk bekerja di kemas,kalau ada jawatan kosong saya harap kemas dapat memaklumkan kepada saya secepat mungkin,.saya harap pihak kemas dapat mempertimbangkan permohonan saya ini.saya baru saya tamat blajar di giatmara bahagian jahitan.0149466330.kerjasama tuan amat saya hargai.terima kasih.

  • Hirfina binti Muhamaf Tahir says:

    Saya hirfina binti muhamad tahir,sangat2 berminat untuk bekerja d kemas memandangkan saya seorang yang sangat suka kepada kanak2 & m’punyai pengalaman m’gajar di sekolah swasta…saya harap pihak kemas dapat menghubungi saya melalui emai finatahir955@yahoo.com atau hubungi saya di talian 017-8987943/013-5553852 sekiranya ada kekosongan jawatan.Saya bersedia untuk berkhidmat pada bila2 masa sahaja.Budi baik dan keprihatian pihak tuan/puan saya dahului dengan ucapan terima kasih.
    Sekian.

  • sofia says:

    salam 1 malaysia, saya sangant berminat dalam bidang pendidikan awal kanak-kanak. dgn bersijil Diploma early childhood education saya betul berharap agar dpt memohon dan bekerja dlm bdg ini.jika cik/puan atau tuan berkenan untuk mengambil saya bekerja sila hubungi 0145834105.terima kasih.

  • Salam….Saya warga tempatan Sabah,berasal dari Telupid..saya memang sangat berminat dalam bidang pendidikan awal kanak-kanak dan sebelum ini saya sudah menjadi pengasuh selama 5 tahun di salah sebuah taska di Sandakan dan sudah mendapat kursus Asas Pengasuhan kanak-kanak..kini saya mahu perkembangkan minat saya ini dengan menjadi guru dalam Tadika Kemas pula..saya berharap pihak Kemas dapat menghubungi saya melalui email roselysdiana@gmail.com atau hubungi saya di talian tetap 013-8988940.Saya bersedia untuk berkhidmat dan siap sedia untuk di panggil berkursus pada bila2 masa sahaja..Sekian, terima kasih.

  • MAZLIYANI BINTI MUHAMAD says:

    SALAM…SAYA BERMINAT UNTUK MENJADI GURU TADIKA KEMAS.SAYA BERHARAP PIHAK KEMAS BOLEH MENGHUBUNGI SAYA MELALUI EMAIL KAMAL.GT.KO@GMAIL.COM ATAU HUBUNGI SAYA DI TALIAN TETAP 0145229783.SAYA BERSEDIA UNTUK BERKURSUS DAN BERKHIDMAT PADA BILA-BILA MASA SAHAJA.

1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site is protected by WP-CopyRightPro