Job vacancies at government and private sector in Malaysia.Daily updates…..Jawatan Kosong 2013

Masukkan Email Anda Untuk Mendapatkan Setiap Update Jawatan Kosong Terkini Di Blog Ini :

Bajet 2012 : Kenaikan gaji penjawat awam mulai 2012

Bajet 2012 telah dibentangkan oleh Perdana Menteri pada 7 Oktober lepas.Antara faedah untuk kakitangan kerajaan dalam bajet 2012 adalah :

- Penjawat awam akan mendapat kenaikan gaji antara RM80 hingga RM320, disamping mewujudkan lebih banyak mata gaji.

- Bonus setengan bulan gaji atau minimum RM 500,manakala pesara kerajaan akan menerima bayaran bantuan RM500.

Mengikut kenaikan gaji tahunan SBPA,ini adalah jumlah kenaikan tahunan mengikut gred.

GRED 1-16 = RM80
GRED 17-26 = RM120
GRED 27-40 = RM160
GRED 41-48 = RM220
GRED 52-54 = RM260
GRED JUSA A,B,C = RM320

Masukkan Email Anda Untuk Mendapatkan Setiap Update Jawatan Kosong Terkini Di Blog Ini :

PERHATIAN : CARA MEMOHON JAWATAN YANG DITAWARKAN & PERINGATAN SEBELUM MENULIS KOMEN

Iklan dan sebarang jawatan kosong yang dipaparkan melalui blog ini tiada kena mengena dengan kami.Kami cuma menyampaikan maklumat tentang iklan ini daripada pihak asal yang menawarkan jawatan kosong.Mungkin ada iklan dan informasi jawatan yang kami paparkan di blog ini kurang tepat.Kami tidak akan bertanggungjawab atas segala masalah yang berlaku melalui iklan yang ditawar dan dipapar di blog ini.

Maka,sebarang permohonan,pertanyaan,kekeliruan dan apa jua masalah yang anda hadapi berkenaan jawatan yang anda minati,sila tanyakan terus kepada jabatan,kementerian atau syarikat yang mengiklankan jawatan kosong tersebut,sama ada melalui email,laman web,nombor telefon dan sebagainya yang disediakan oleh mereka.

Kepada pengungjung blog yang berminat untuk memohon jawatan yang ditawarkan sila klik link yang diberikan pada iklan dan sila ikuti arahan yang diberikan untuk mengetahui bagaimana cara-cara untuk memohon.Jangan tinggalkan sebarang komen yang mendedahkan maklumat peribadi anda kepada umum.Kami tidak akan bertanggungjawab atas segala maklumat peribadi yang anda dedahkan.

Harap Maklum.Terima Kasih.

114 thoughts on “Bajet 2012 : Kenaikan gaji penjawat awam mulai 2012

  • natural says:

    bersyukurlah dgn rezeki yg ada..makan gaji mmg mcm ni…nak kata kaya 2 jauh laaa…mau kaya p la meniaga.99% rezeki dtg dari biz.kan?kan???

  • Pembaca says:

    Banyak ragam…yg membaca ni jd lucu pla..

  • pembaca gak says:

    setuju ngan Pembaca punye komen…..mmg lucu r baca luahan semua yang tulis ni

  • TINTING says:

    PENJAWAT AWAM YANG MALAS DAN BERKIRA MMG PATUT DIBUANG JEE.. X TAU DIUNTUNG..HNYA KERNA NILA SETITIK ROSAK SUSU SEBELANGA.. BUT TAK SUME PENJAWAT AWAM MAKAN GAJI BUTA, ADA GAK YANG KERJA TAK KIRA MASA, MALAH XDE PUN ELAUN LEBIH MASA, AND ANYWAY JUGA X SUME PENJAWAT AWAM TAU NGULAR & NGETEH JEE… YANG BERSENGKANG MATA, BERHEMPAS PULAS X NAMPAK PLAK DIMATA SESETENGAH ORANG..

  • SheydaTamina says:

    wajib pencen sampai 60thn ker?..alamat yg dah berusia tu dapat ker naik/ turun tangga tinggi2 kalau ada kecemasan?..dah tengok dah org2 yg tak dapat kerja mcm tu, sekadar dok kat opis buat per..

  • manja says:

    usia 60 g keje ntah ingt ntah tidak.. hehe..

  • xpuas ati... says:

    salam 1 malaysia….

    Lawak betul la dgn komen2 diatas.korang2 yg membangkang semua,nilai blik kt mana kelemahan diri.betul n patut ke korang komen mcm tu?Kerajaan dah kaji dah segala kemungkinan yg berlaku.Dah usaha bnyk tu,bnyk tu la yg dpt.kita ni kena bersyukur la.sekurang-kurangnya dpt gak dr xdpt.cuba tgk sektor lain?cmna?tekanan yg diorang alami,pantang salah sikit kena tindakan.Kita kt sektor awam ni perlu buka mata.1 lg.keje ngan kerajaan,tapi asyik hentam kerajaan.cmtu ke cara kita?agak2 la…ttg kerja smpai 60 thn…kn PM dah ckp kalau pencen smpai 60pun xkn ganggu pengambilan penjawat awam yg baru…bkn bermaksud yg umur 60 mkn gaji buta?abis tu selama dia berkhidmat ni xde ke apa2 kebajikan yg diorang bg demi bangsa dan negara?cuba renungkan…ni x,pandai komen je xreti fikir….

  • Hadar says:

    Sukurlah Alhamduillah dengan adanya berubahan gaji dalam Skim yang sama. Ingin saya persoalkan bagaimana dengan kakitangan N17 yang ada kelulusan dalam bidang Ijazah adakah layak mereka dipertimbangkan ke peringkat profesional. sedangkan pihak guru DG29 or DG32 yang telah mendapat Ijazah secara automatik mereka boleh dinaikkan ke DG41 dengan syarat2 tertentu. Ada jawatan N17 boleh dipertimbangkan dalam N41 dibawah SPA yang berkelulusan di OPEN UNIVERSITI MALAYSIA. Kenapa hanya guru sahaja yang layak dipertimbangkan sedangkan guru yang berkelulusan degree pun tak juga mahir interm of teaching sometime they are lazy……….. CUMA NAK DAPAT GAJI BESAR SAHAJA………. Ini saya tujukan kepada guru-guru di Sekolah Rendah kerja tak seberapa

    Mohon pihak atasan bilalah nasib kakitangan-kakitangan yang bukan guru yang mengeluarkan wang ringgit sendiri untuk melanjutkan pelajaran. Apakah jasa kakitangan bukan guru ini tidak bernilaikah……………..

    Sekian, mohon feedback daripada kelian semua
    Kakitangan keciwa

  • Hadar says:

    Sukurlah Alhamduillah dengan adanya berubahan gaji dalam Skim yang sama. Ingin saya persoalkan bagaimana dengan kakitangan N17 yang ada kelulusan dalam bidang Ijazah adakah layak mereka dipertimbangkan ke peringkat profesional. sedangkan pihak guru DG29 or DG32 yang telah mendapat Ijazah secara automatik mereka boleh dinaikkan ke DG41 dengan syarat2 tertentu. Ada jawatan N17 boleh dipertimbangkan dalam N41 dibawah SPA yang berkelulusan di OPEN UNIVERSITI MALAYSIA? Kenapa hanya guru sahaja yang layak dipertimbangkan sedangkan guru yang berkelulusan degree pun tak juga mahir interms of teaching sometime they are lazy……….. CUMA NAK DAPAT GAJI BESAR SAHAJA………. Ini saya tujukan kepada guru-guru di Sekolah Rendah kerja tak seberapa.

    Mohon pihak atasan bilalah nasib kakitangan-kakitangan yang bukan guru yang mengeluarkan wang ringgit sendiri untuk melanjutkan pelajaran. Apakah jasa kakitangan bukan guru ini tidak bernilaikah……………..

    Sekian, mohon feedback daripada kelian semua
    Kakitangan kecewa

  • AhLong says:

    SuLahLa…….Lu org Pikir…lengan buat Mana Sama Ma…Komen MacamLa Lu org Pandai….Teori saja ala pandai…Amali lain lor…Tok sah mau cakap laa…Itu sem ua manusia mau lari..selamatkan diri…kalau a…you berade dlm kerajaan pusat aaa…you pun sama jugaaa, mesti…ini boleh wat…itu x boleh wat……haiyaa…cakap org…khaik TUIT…

  • Org Swasta says:

    Kepada semua penjawat awam sepatutnya rasa bersyukur atas kelebihan yang diterima.Ikhlas,buat kerja dengan jujur setimpal dengan gaji yang diberikan.JANGAN selalu mengomel kerana kami pekerja swasta hanya mampu mendengar..

  • COLLIN PROTOCOL says:

    kenapa bahagian kitorang nih mcm xder kebajikan jerr?tangga gaji yg pendek,kenaikan gred n gaji x tau nak naik2…x yah cakap ttg gaji cikgu @ polis…bahagian perubatan gaji dhla besar tp kitorang kat bahagian kesihatan persekitaran mcm mn?bila ader kes chikunguya,malaria @ denggi pandai pulak cari kitorang tp gaji @ gred cam hampehhhh…

  • anti ampu bos says:

    skill dlm SBPA nih mesti bkelayakan mengampu bru gaji naik tiap tahun…aduhai…

  • ixora says:

    Respon kepada penjawat awam yang gred N17. Sepanjang pengetahuan saya la kalau sambung belajar ada ijazah layak untuk memohon ke jawatan yang lebih tinggi….cubalah sebaik yang mungkin. Mohon ke jawatan lain yang setaraf dgn degree anda…

1 2 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site is protected by WP-CopyRightPro